Friss kovász várakozik a hűtőben.
Az új szerzemény szilikon püspök kenyér formát ki kellene próbálni.
Így, készül egy kalács.
Hamis fonott, mert csak a tetejére biggyesztettem egy fonást.
Hozzávalók
30 dkg liszt
3 ek olvasztott vaj
3 ek porcukor
csipet só
1 egész tojás
1 tojás sárgája
1 kk sikér
tej kb 1.5 dl (tetszés szerint,hogy lágyabb tészta készüljön)
5 dkg saját készítésű rozskovász-
(egy hétig készítette önmagát-vadkovász, rozs lisztből, vízből.)
Jól kidolgoztam fakanállal.
Pihent 30 percet.
Háromszor átdagasztottam, pihentettem, majd formáztam.
Formába került,-30 percig kelt benne.
Ezzel a kovásszal, sokkal tovább kell keleszteni.
Tetejére készítettem egy fonást.
(lekentem, tejes,tojás sárgával.
(a kenegetést sütés közben, még kétszer megismételtem)
A tésztából még formázás előtt lecsíptem két kis cipót.
Kinyújtottam egyenként, lekentem fűszeres vajjal, reszelt sajttal, és darált piros paprikával.
Feltekertem, mint a bejglit.
Kicsit pihent.
Hosszában ketté vágtam és csigavonalban feltekertem.
Pihentetés után 180 C°-os sütőben, légkeverésen 25 perc alatt készült el.