2012. december 13., csütörtök

Puliszka,párolt savanyú káposztával, tepertővel.

Tegnap puliszka készült, a recept szerint.
A maradékot ma ettem tejjel.
Ezen kívül kizsírozott tepsiben pirítottam a sütőben egy vékony réteget, azt rágcsáltam délután.
Nagyon egészséges étel. 
A kutyusom is kap belőle, mert a kukoricától szép fényes lesz a szőre.
Hozzávalók.
 2 dl kukorica liszt
2 dl finom szemcsés kukorica dara
1 l víz
diónyi zsír
 só ízlés szerint

A langyos vízbe szórjuk a kukoricákat folyamatos keverés mellett.
A víz mennyiségét a kukorica határozza meg.
 Ha kell, még öntünk hozzá.
Folytonos keverés mellett (habverő a legpraktikusabb) sűrűre főzzük.
Párolt savanyú káposztával és szalonna tepertővel tálaljuk.

 A puliszkából, ki zsírozott tepsibe vékony réteget terítve,               sütőben pirosra piríthatjuk.

Tejjel is ehető, vagy túróval.
Fagylaltos kanállal golyókat formálva, vajon megpirított kaporban megforgatva, kitűnő köret a kapros puliszka golyó.

2 megjegyzés:

HajniZoli írta...

Minden formában jöhet a puliszka, nagyon szeretjük.
Csészével mérem, három vízhez egy puliszkaliszt és só. Édesanyám tanítása:-)

bajszilaci írta...

Hagyma alapon pírítom a sav káposztàt fedő alatt es amikor már majdnem kèsz, kolbåsszal megpakolom.Ehhez köretként jöhet a puliszka golyó.