Tegnap puliszka készült, a recept szerint.
A maradékot ma ettem tejjel.
Ezen kívül kizsírozott tepsiben pirítottam a sütőben egy vékony réteget, azt rágcsáltam délután.
Nagyon egészséges étel.
A kutyusom is kap belőle, mert a kukoricától szép fényes lesz a szőre.
Hozzávalók.
2 dl kukorica liszt
2 dl finom szemcsés kukorica dara
1 l víz
diónyi zsír
só ízlés szerint
A langyos vízbe szórjuk a
kukoricákat folyamatos keverés mellett.
A víz mennyiségét a kukorica
határozza meg.
Ha kell, még öntünk hozzá.
Folytonos keverés mellett
(habverő a legpraktikusabb) sűrűre főzzük.
Párolt savanyú káposztával és
szalonna tepertővel tálaljuk.
A puliszkából, ki zsírozott tepsibe vékony
réteget terítve, sütőben pirosra piríthatjuk.
Tejjel is ehető, vagy
túróval.
Fagylaltos kanállal golyókat formálva, vajon
megpirított kaporban megforgatva, kitűnő köret a kapros puliszka golyó.