Egy kis ropogtatni való készült.
Van egy lisztkeverékem, Ezékiel próféta lepény kenyere névre hallgat.
7 fajta teljes kiőrlésű lisztet tartalmaz.
ITT olvashattok róla részletesebben, egy blog bejegyzésemben.
Ezeket a hozzávalókat nem rég szereztem be.
3 vőkanál Ezékiel liszt
2 ek rizsliszt
2 ek szelénes szezám pehely
2 ek lenmag olaj
tengeri só
egész kömény ízlés szerint
1 ek útifű maghéj.
1 csapott,kk szódabikarbóna
2 ek kendermag fehérje por
és annyi víz, hogy nyújtható tészta legyen.
Alaposan össze kevertem.
Bő órát állni hagytam.
Kilapogattam, ezzel a kis praktikus nyújtóval , ujjnyi vastagra.
Késsel rudakra szeleteltem, majd hengerré sodortam, és durvára darált lenmagba forgattam a kis grissiniket
170 C°-on kb 20 perc alatt megsült légkeverésen.
Nagyon ízletes, roppanós külső, belül puha.
A lenmag olaj és a szelénes szezámmag, földes, mogyorós íze, a külső, roppanós lenmaggal, nagyon jó barátok.
Máskor is készítek, nagyobb adagban.
Ebből az adagból 15 db kis grissini és 2 db perecnek formázott készült.