Nincs benne tartósító és semmilyen adalék anyag!
2024. július 7., vasárnap
Ételízesítő készült!
Nincs benne tartósító és semmilyen adalék anyag!
2024. július 2., kedd
Káposztát kovászoltam!
2024. június 24., hétfő
Zöld fűszerek, szárítása, porítása!
2024. június 18., kedd
Levendula szirup.
A levendula csodálatos színe és illata a mediterrán tájak világát hozza el nekem.
- "Javítja az életfolyamatokat, fokozza a testi és lelki frissességet.
- Antibakteriális, fertőtlenítő, gyulladást csökkentő hatása van.
- Aromaterápiában használva feszültségoldó, idegerősítő, nyugtató hatású. Enyhíti a fejfájást, a depresszív kedélyállapotot, segíti az elalvást, az alvászavarokat megszűnteti.
- Meghűléskor inhalálással tisztítja a légutakat, csökkenti a fertőzéseket. Asztmások ne használják így!!
- A pattanásos, gyulladásos bőrt bekenve nyugtatja. Érvényes pikkelysömörre és ekcémára is. Enyhíti a napozás okozta leégést.
- Masszírozások alkalmával a fáradtságot, izomfájdalmakat, a reumás fájdalmakat csökkenti.
- Gyulladásos izomfájdalmakat enyhíti.
- Az immunrendszert erősíti élénkíti,
- Relaxál, regenerál.
- Hatékony zsíros hajra és korpás fejbőrre is.
- Fürdővízbe cseppentve és kicsi tejet hozzáadva segít, hogy bársonyos legyen bőrünk."
- Felhasználásáról a lenti linken olvashatsz!
- https://www.tihanyilevendulapalanta.hu/Levendula_gyogyhatasa_-_felhasznalasa.html
2024. június 7., péntek
Tört uborka saláta.
Joghurttal kevertem össze.
És ahogy ropog az ember foga közt!!
2024. június 1., szombat
Levendulás pohárkrém!
Pohárkrém pudingos babapiskótával,
Levendula sziruppal , és levendula virágokkal
A tejszínhab is frissen készült, levendula
2024. május 28., kedd
Gyors, tésztás ebéd!
Spagetti alap legtöbbször van készen lefagyasztva.
Most saját készítésű metélt tésztát főztem ki hozzá.
Került még rá párolt idei bébi répa és borsó.
Gyorsan elkészül!
Gyakran készítek házi gyúrt tésztát, néha színezem, vagy laminálom zöld levelekkel!
Itt is olvashatsz róla a
blogomban!
https://bloggeranyo.blogspot.com/2014/01/tesztagyuras.html
Most tarhonya, széles metélt
és cérnametélt készült ,szép sárga ,házi tojásból.
Csak rétes lisztet
használok, 2 egész tojáshoz 2 sárgája kerül, liszt ,amennyit felvesz.
Sót , vizet nem rakok
hozzá.
Tészta nyújtó gépem segít a
nyújtásban, vágásban!
A tarhonya a késes aprítóban -kutter- készül.
ITT, olvashatsz róla a
blogomban részletesebben.
2024. május 19., vasárnap
Bodzavirágos cukor!
Legközelebb porcukorral keverem a szárított bodza virágot, így simább lesz, jobban felhasználható, mint a kristály cukorral.
Van szárított bodza virágom, máskor is készítek ilyen cukrot!
2024. április 6., szombat
Görcs leves készítése!
Készítettem már medvehagymával zöldre színezett, gyúrt tésztából is.
2024. március 28., csütörtök
Töltött tojás!
A megfőtt tojásokat hosszában ketté vágjuk!
Nálam, cakkosra lett vágva!
A sárgáját egy tálban villával összetörjük.
Kerül hozzá:
mustár
majonéz
tejföl
vaj
só
fehér bors
pár csepp balzsamecet
(mindenből, ízlés szerint)
Jól összekeverjük, és betöltjük a tojásokba.
Habzsák segítségével töltve, még mutatósabb!
Tetejére kerülhet egy pötty piros arany, és fodros ,metélő petrezselyem levél.
Zöld saláta levél ,vagy petrezselyem levél, ágyon tálaljuk.
Nekem van speciális, erre az alkalomra való tojástartó tányérom.
Francia saláta alapon is finom!