Egy blogban találtam, már nem tudom hol.
Kicsit változtattam rajta, mert ott fügével készült, amit én nem szeretek, az apró magvak miatt.
Golyóbisok
10dkg mazsolát,
10 dkg szárított vörös
áfonyát,
10 dkg aszalt sárgabarackot(+4 szemet) ,
10 dkg aszalt szilvát,
rumos
gyümölcsteában áztatok fél órát.
A 4 szem
barackot félbe vágom, félre teszem.
A többit, leszűröm, késes robotgépben
pépesítem, majd
2 tk. őrölt
fahéjjal,
1 kk. őrölt
kardamommal,
30 ml rummal-
elhagyható
2 ek narancslével ,
4 db lereszelt baba piskótával,összedogozom.
Egy
éjszakára hűtőbe teszem.
A fél aszalt
barack belsejébe marcipán golyó, zöld dió darab és egy fél szem áfonya került.
A masszával,
a megtöltött fél barackokat beburkolom, golyókká formázom
A golyóbis egyik oldalát darált dióba mártottam, másik oldalát
csokiba.
Ez már
majdnem egy bon-bon lett.
Az arányokon
mindenki maga változtathat.
Cukor nélkül készül, a méz és a gyümölcsök adják igen zamatos ízét.
A zöld dió
teszi igazán pikánssá.
A
massza felét folpak közt kilapogattam, közepére marcipán hengert helyeztem.
Rúddá
sodortam.
Erre is
került máz és dió.
Szeletelve
fogyasztható.
Cukor nélkül készül, a méz és a gyümölcsök adják igen zamatos ízét.
A zöld dió teszi igazán pikánssá.